San francisco vs New York
Door: JeroenJitskeUSA
29 Juli 2011 | Verenigde Staten, San Francisco
Doorgevlogen naar San Francisco. Globaal gezien van Oost naar West. Per saldo zijn we nu ca. 6500 mijl van huis en is yet tijdsverschil 9 uur. De zes uur in New York waren we net te boven en nu is weer drie uur bij. De eerste indruk van SF is dat het veel relaxter overkomt dan New York. New York was warm, druk, haastig en chaotisch. SF is veel rustiger, minder hoogbouw en de temeratuur is veel aangenamer. We blijven hier nu maar een dagje, maar we eindigen uiteindelijk met nog drie nachten in San Francisco. Op zich wel lekker om zo nog even rustig aan te doen.
Vandaag de auto opgehaald. De ophaalplaats was om de hoek van het hotel, maar we hebben er drie rondjes over gedaan voordat we dat door hadden. Na wat papierwerk zijn we met een sleutel een parkeergarage in gestuurd. We waren benieuwd naar de auto die we mee zouden krijgen. Uiteindelijk een flinke jeep (zie onderstaande link en foto)
Auto rijden in de USA is nog wel even anders. Ten eerste is het wel even wennen in een automaat en als die dan ook nog eens twee keer zo groot is als je eigen auto is het helemaal even wennen. Het verkeer is ook allemaal net even anders. In hetstadscentrum heb je allemaal "one way" wegen, dus bij een verkeerde afslag moet je een rondje maken om weer goed uit te komen. Na enige tijd begon bram van de tomtom gelukkig tegen ons te praten. Het was toch een goed idee om daar in nederland vast een kaart van amerika op te zetten. Het blijkt ook dat men in Amerika veel hoffelijker in de auto is dan in Nederland. Bij kruizingen wacht men rustig op elkaar. Op de snelweg krijg je ook redelijk de ruimte van elkaar. Tot nu toe een verademing bij het weggedrag dat je in nederland nog wel eens tegenkomt. Ook als voetgangernheb ik nog niet een keer het idee gehad dat ik platbgereden zou worden door een auto. Iedereen stopt netjes.
Vandaag met de auto tot Monterey gekomen. Net als San Francisco aan de zee gelegen. Historisch gezien een plaats waar veel ansjovis werd ingeblikt. Inmiddels niet meer, of niet meer zoveel. Maar de hele plaats is Cannery voor en na, je kunt er niet omheen of je loopt wel weer tegen een plaquette aan over weet ik veel wat op het gebied van verwerking in blik. Een beetje veel van het goede allemaal. Morgen gaan we het Sea Aquarium bezoeken. Dat schijnt 1 van de mooiste ter wereld te zijn en dat mag je natuurlijk niet missen. Ook kun je hier boottrips naar walvissen boeken, maar dat past helaas niet meer binnen het tijdsschema. Misschien dat we dat in San Francisco nog proberen.