Grand Canyon
Door: Jeroen
07 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Grand Canyon
's Avonds zijn we meteen nog even naar de Canyon gegaan. De eerste indruk was meteen overdonderend. Ik had er wel eens plaatjes van gezien, maar dat het zo overweldigend zou zijn had ik nou ook weer niet verwacht. Alle voorgaande mooie plaatjes vallen in het niet bij het uitzicht van de Canyon. We arriveerden vlak voor de "sunset" en zijn met een shuttlebus naar een mooie plek gereden. Een geweldig uitzicht en een prachtige zonsondergang. Daarna zijn we in het bijbehorende Imaxtheater nog naar een film geweest over de Canyon, ook weer erg mooi. Doordat we redelijk laat waren uiteindelijk niet zo heel veel gezien.
De volgende dag zijn we zelf met de auto het park ingegaan. In tegenstelling tot wat we gelezen hadden kun je rustig et de auto het park in omdat de Canyon enorm is kun je tig verschillende plaatsen van het uitzicht genieten. Het is wel een bijzonder om te ontbijten terwijl je over een oneindig rotsmassief uitkijkt.
Tevens zijn er her en der expositiestukjes over het ontstaan van een en ander en de historie van het ontdekken. Iedere plaats levert weer een nieuw imposant uitzicht op. Er zijn ook her en der wandelroutes. We zijn met onze beperkte wandelvaardigheden maar een klein stukje afgedaald, de tocht omhoog was uiteindelijk een flinke inspanning. De Canyon straalt vooral rust uit en je voelt jezelf maar een miniscuul stofje ten opzichte van iets enorms.
Morgen gaan we voor de Grande Finale, een helicoptervlucht.
Ik wil het niemand opdringen, maar dit is wel iets dat je ooit in je leven gezien zou meten hebben. Morgen uiteindelijk door naar Las Vegas, waarschijnlijk ook spectaculair, maar wel op een andere manier.
08 Augustus 2011 - 12:28
Roy:
Wat gaaf, buurtjes!
Ik kijk alweer uit naar de volledige fotoserie!
Ps: zet AM ff op de mailinglijst, dan hoef ik dit niet steeds door te mailen ;)
Hier alles nog rustig, nog geen baby... -
08 Augustus 2011 - 12:29
Marja:
Hoi Jitske en Jeroen,
Wat súper leuk om jullie verslag te lezen! Stoere autorit, goed gedaan! De Grand Canyon is echt overdonderend, zoals je zelf ook schrijft. Veel plezier met de spectaculaire helicoptervlucht. Fijn genieten en goede reis.
XXX
Marja -
10 Augustus 2011 - 10:32
Nelly En Peter:
Hoi luitjes. Wij volgen jullie op de voet en vallen net als jullie van de ene verbazing in de andere. Nog veel plezier en geniet......
Peter