En dan naar Bali - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van J Blokker - WaarBenJij.nu En dan naar Bali - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van J Blokker - WaarBenJij.nu

En dan naar Bali

Blijf op de hoogte en volg J

14 Augustus 2012 | Indonesië, Ubud

Na een toch behoorlijke nachtrust worden we weer wat verkwikt wakker. Vandaag vertrekken we van Java naar Bali. Na een uurtje zijn we bij de haven en rijden de boot op. van te voren waren we bang voor een erg gammel bootje, maar dat valt gelukkig mee.

We vinden zowaar twee ligbedden op het bovendek waar we vanwege de wind niet in de gaten hebben dat we heerlijk verbranden in de zon. Na een uurtje arriveren we dan eindelijk op het eiland van de goden. Seppy en Eko brengen ons nog naar het hotel, maar nemen daarna afscheid van ons. Morgen gaan we met een andere gids en chaffeur weer verder. Althans dat is de bedoeling, want we hebben nog niks gehoord of gezien.

We zien meteen dat Bali een heel ander eiland is. De bebouwing is wat charmanter en je ziet overal kleine tempeltjes. Het is dan ook voornamelijk hindoeistisch. Seppy legt uit dat ieder huis een eigen tempel heeft waar meerdere keren per dag geofferd wordt. Dat hoofdzakelijk bloemen trouwens, we hebben nog geen beesten zien hangen. Verder heb je ook weer een tempel per straat, buurt, wijk, dorp en stad. Eigenlijk 1 grote tempel dus. Ook zie je her en der groepjes apen zitten, liggen en rennen. Ze zijn wild dus pas even op. Vanwege de schattigheidsfactor wil je ze wel benaderen, maar dat willen zij niet altijd.

Ons eerste hotel ligt in Lovina een badplaats in het noorden van Bali. Dat is wel meteen een verschil met Java. Het is behoorlijk toerisme georienteerd. Dus als we een rondje doen biedt iedereen je een rondrit, boottocht, massage of wat dan ook aan. Je hoort ook meteen allerlei kreten als "kijken, kijken" en "lekker goedkoop" en weet ik veel wat naar je toe komen. Dat waren we op Java niet zo gewend. In de hotelkamer worden we opgebeld. Het is de mevrouw van de Spa. Of ze even langs kunnen komen voor de Free relaxing massage. Ja, natuurlijk kan dat. De rug en schouders worden weer helemaal losgeknepen en we zijn weer klaar voor de rest. Laten we maar beginnen met een lunch, met uitzicht op zee natuurlijk :) .

In het restaurant waar we 's avonds eten krijgen we de panfluitversie van de oude krakers die we eerder per keyboard hebben gehoord. Het werkt weer aardig op de lachspieren. Maar goed, lachen is gezond. En we zijn op vakantie natuurlijk.

• 14 Augustus 2012 - 21:18

Mam:

Lieve jongelui Jitske en Jeroen,
    Wat een avontuur zeg, topervaringen, zien, ruiken, voelen, horen enz. Lijkt mij te gek en bij tijd en wijlen ook emotioneel, m.n. voor Jeroens geschiedenis. Die massages zou ik ook wel voor in zijn op dit moment, ik zit buiten wat krampachtig achter de laptop, inmiddels beschikken wij over internet buiten, wat een luxe toch. De hoogte verschillen nogal, jullie kunnen daar wel tegen, ik ben benieuwd te horen of er ook mensen van onze leeftijd op deze avonturen te zien zijn? Wij waren een paar dagen in de Gaume niet te vergelijken natuurlijk, bergje op en af, maar wel heerlijk en lekker weer en eten in België. Jullie hebben nog ruim een week om te genieten, doe dat vooral en kom goed weer terug, over jullie gezondheid hoor ik geen klachten, dat lijkt in ieder geval allemaal opperbest en ook plezierig. Geniet ze nog, wij zijn benieuwd naar jullie verhalen!! Groeten en liefs van Peter en mams.

• 14 Augustus 2012 - 22:52

Lotty:

Ha Jitske en Jeroen!

Wat klinkt dat allemaal top zeg! Echt super! Heel veel plezier nog daar! Zodra jullie thuis zijn kom ik snel ff langs om alle verhalen te horen en foto's te zien!
    Geniet ervan!!!
    Heel veel liefs uit het verre venlo!
    Xx Lotty