Ubud, Bali
16 Augustus 2012 | Indonesië, Ubud
Daarna bezoeken we een van de vele tempelcomplexen. Hier worden ze ook nog actief gebruikt en we zien dan ook veel mensen die traditioneel gekleed de tempel bezoeken. Daarna bezoeken we nog een plantage waar we weer veel zien en mogen proeven. Ik besluit hier om ook de gok te wagen een "Kopi Luwak" te drinken. Dit is koffie waarvan de boon eerst het darmsysteem van een civetkat is gepasseerd. Deze katachtigen eten alleen de perfect rijpe koffie bessen. De bes verteerd maar het boontje niet. Doordat het de perfecte bonen zijn en en vervolgprocedure krijg je hier een bijzonder smaakvolle koffie van. In Nederland is dit mondjesmaat verkrijgbaar en het kost een vermogen. Hier kost een kopje al tussen de 5 en 10 euro. Daar kun je al bijna met twee man voor eten, dus kun je nagaan. De smaak is zacht en vol, maar helaas niet helemaal op de perfecte manier gezet.
We bezoeken ook nog een Art Gallery. Daar is het geloof ik eigenlijk de bedoeling dat we een kitscherig schilderij kopen, maar daar zien we maar vanaf. Einde middag bereiken we het hotel, nemen een duik en bezoeken Ubud. Er zijn veel leuke kleine winkeltjes te zien. Het is duidelijk meer op westerlingen ingesteld dan veel plaatsen op Java.
Als we 's avonds gaan eten zitten we ineens in een restaurant vol westerlingen. Dat is even wennen want we waren net gewend om in een hel verlicht tentje te zitten aan een ronde tafel met plastic folie en een draaischijf op tafel terwijl om je heen tafels vol chinezen en indonesiers zitten te kwetteren. Maar ineens gaan we hier weer op in de massa en zijn we niet meer zo exclusief.
De volgende dag beginnen we met een bezoek aan een school. Jitske had daar om gevraagd. Helaas is de school net uit als we aankomen, maar toch is het leuk om rond te kijken hoe dat hier geregeld is. We gaan vervolgens weer naar een tempelcomplex. Ditmaal een waar heilige waterbronnen zijn. (naam is even kwijt).
Daarna gaan we richting een vulkaan waar we de lunch gebruiken met uitzicht op een prachtig meer met vulkaan. Vervolgens weer een tempelcomplex. Dit maal de moedertempel van Bali. Het is gepast om hier een Sarong te dragen. Die kun je kopen of huren. We besluiten om er beide een aan te schaffen. We doen ons best in de onderhandeling, maar laten ons ongetwijfeld toch een oor aannaaien door het meisje. Maar goed van alle toeristen hadden wij nu wel de mooiste Sarong aan. Onze gids heeft een familietempel op het complex en zodoende kunnen we in alle rust een blik werpen op het offer ritueel.
Als sluiting bezoeken we nog een markt. Ditmaal weer een echte lokale markt in plaats van een paar kraampjes voor de toeristen. Jitske koopt iets, maar de gids ook. Kennelijk nogal een shopaholic want eerder koopt hij al ergens een kettinkje.
16 Augustus 2012 - 14:44
Suzanne:
Ha jitske en Jeroen. Wat leuk om jullie avonturen zo mee te lezen. Het klinkt echt geweldig. (op de enge beestjes in hotelkamers na...ie!!)
Geniet nog samen van jullie reis ,dat doen jullie al, dat is wel een beetje tussen de regels door te lezen ;-) maar de laatste dagen natuurlijk nog veel meer.
Heel veel plezier en tot gauw.
Liefs Suzanne en Co. -
17 Augustus 2012 - 20:23
Mam Enpeter :
Tjonge,jonge, het klinkt allemaal super, ik krijg het idee dat je vooral moet ruiken en proeven, die koffie moet wel heel bijzonder zijn. Volgens mij is Bal ook geschikt voor ons. Als ik aansarongs denk, associeer ik dat met batik. Die school lijktmijook wel leuk omeenindruk te krijgen wat de kinderen daarleren .
WIJ gaan zo bbqen het is hier ook hoog zomer het is kwart over acht en nog zesentwintig graden' lekker dus. Die chauffeur lijkt mij top je kunt dan zelf lekker rondneuzen. Lieve jongelui geniet en tot de volgende keer. Liefs engroetjes peter enmam, schoonm.....
Hoi luitjes, leuk jullie verslag te lezen. Lijkt me een hele ervaring. Hoop jullie snel weer GEZOND weer terug gezien. Peter
20 Augustus 2012 - 16:54
Ineke Blokker:
Hallo lieve Jitske en Jeroen! Even een vraag, Klopt het dat jullie dinsdag 20 augustus al weer aan de terugreis beginnen? Zo ja een goede reis en zo nee geniet er dan nog even van.
Groeten en gauw tot ziens, Ineke